Brantsma Assurantiën

Krediet afsluiten

U wilt graag extra geld lenen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Als u in het bezit bent van een koopwoning zou u kunnen overwegen om een 2e hypotheek op uw woning af te sluiten. Het voordeel van een 2e hypotheek is dat u vaak een lagere rente betaald dan voor een consumptief krediet. Bovendien kunt u de 2e hypotheek afsluiten met een looptijd van 30 jaar. Hierdoor hebt een mooie lage maandlast.

Het nadeel van een 2e hypotheek is dat u kosten moet betalen voor het afsluiten van een 2e hypotheek, zoals taxatiekosten, notariskosten en advieskosten. Deze kosten bedragen al snel zo’n € 3.000,- euro. Kleine bedragen extra lenen is dan vaak een dure oplossing bij een 2e hypotheek.

Daarom is het vaak verstandiger om voor de wat kleinere bedragen een consumptief krediet af te sluiten. U betaalt vaak wel een wat hogere rente en de looptijd is vaak korter, maar u hebt verder geen afsluitkosten bij een consumptief krediet.

Afhankelijk van uw situatie is een lening lager dan € 20.000,- vaak voordeliger om een consumptief krediet af te sluiten en bij hogere bedragen een 2e hypotheek.

Wilt u weten wat voor u voordeliger is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of vergelijk online de tarieven van diverse kredietverstrekkers en berekenen direct wat u maximaal zou kunnen lenen en wat de maandlasten zijn.

Accountant business woman using calculator and computer laptop, budget and loan paper in office

Uw maximaal kredietbedrag

Team comparing data

Vergelijking geldverstrekkers

rawpixel-557123-unsplash.jpg

Krediet aanvragen

Chat openen
Hallo, waar kunnen wij u mee van dienst zijn?